Nytt lystårn fra Atlas Copco

Onsdag lanserer Atlas Copco det kompakte lystårnet QLB 60 til bygge- og underholdningsbransjen.

Enhetens nyskapende LED-lys bruker spesialoptikk for å gi høy lysstyrke fra en liten standflate, slik at produktiviteten på stedet økes, men som samtidig er kostnadsbesparende.

De fire 350 W LED-lysene til QLB leverer mer lys enn fire vanlige metallhalogenlamper på 1000 W. Lystårnet er dessuten miljøvennlig og produserer 75 prosent mindre CO 2 enn et tradisjonelt lystårn med 4 x 1000 W metallhalogenlamper.

Betydelige besparelser

QLB 60 gir betydelige besparelser med driftskostnader som er redusert opptil 95 prosent, takket være forskjellige fjernstartmoduser som er tilgjengelige via fotocellen og uketimeren. Redusert drivstofforbruk (0,5 l/h for en driftstid på 260 timer), enkel betjening med den intuitive Lc 1003-kontrolleren og lett forståelig montering takket være den kompakte størrelsen, bidrar til å redusere driftskostnadene.

Servicevennlig

Vedlikeholdskostnadene er opptil 34 prosent lavere takket være enestående servicevennlighet med fire adgangspaneler, kostnadseffektive forbrukerartikler og serviceintervaller på hele 500 timer. Dette reduserer den totale eierskapskostnaden for QLB 60 ytterligere.

Liten standflate

QLB 60 har den minste standflaten i markedet for å redusere transport- og monteringskostnadene. Takket være den kompakte størrelsen kan man laste 22 enheter på en 13 meter lang lastebil. Galvaniserte lommer til truckgafler og en løftebom letter plasseringen på stedet. Den stabile hydrauliske vertikalmasten kan forlenges til en maksimal høyde på 8 meter og rotere 340 grader, noe som gjør det lett og raskt å rette lyset dit det trengs.

Det nyeste på LED

– QLB 60 har tatt i bruk alle fordelene ved de siste nyvinningene innen LED-belysning,» sier Sergio Salvador, Product Marketing Manager ved Atlas Copco Portable Energy.

Lysene er riktignok bare på 350 W hver, men de tilsvarer mer enn en vanlig metallhalogenlampe på 1000 W. Dessuten sikrer de lange serviceintervallene og de robuste kvalitetskomponentene høy ytelse dag etter dag.

Mange bruksområder

QLB 60 egner seg for en lang rekke bruksområder, inklusive musikk- og idrettsarrangementer, boligbygging, veibygging, midlertidig offentlig belysning og olje- og gasskrav.

Atlas Copco QLB 60 lystårn kan nå bestilles over hele verden unntatt USA og Canada.