Produktsjef Jonas Jalmerbrandt i Weber. Foto: Weber

Nytt fasadesystem fra Weber

Fasadesystemet VentiGuard skal spare arbeidsoperasjoner, og være et enklere og raskere system for ventilerte, pussede fasader.

Det skriver Weber i en pressemelding mandag.

– VentiGuard sparer flere arbeidsoperasjoner og gir bedre økonomi i prosjektet, uttaler produktsjef Jonas Jalmerbrandt i Weber.

VentiGuard er et system med to-trinns ventilert tetting, heter det i meldingen.

– Det stilles stadig høyere krav til fasadeløsningene. En ventilert fasade som VentiGuard er en meget god løsning for norske forhold. De siste årene er den pussede fasaden også blitt mer populær blant byggherrer og arkitekter, sier Jalmerbrandt.

– Vi har redusert antallet komponenter i fasadesystemet. Det har resultert i et enkelt, raskt og solid system som gir en vedlikeholdsvennlig fasade. VentiGuard kan brukes på de aller fleste bygningskonstruksjoner, og egner seg både på nybygg og rehabiliteringer, forteller han.

VentiGuard bruker Aquapanel Outdoor-plater, som monteres på lekter med spikerpistol eller skrus fast. Deretter brukes nyutviklede weber.pas.FlexiGuard grunnpuss. FlexiGuard leveres ferdigblandet. Fasaden sluttbehandles med en gjennomfarget sluttpuss.

– Lanseringen av VentiGuard er et resultat av at markedet har etterspurt en raskere fasadeløsning. Systemet er velegnet på prosjekter hvor byggetiden er knapp og det ønskes en holdbar og pusset fasade, avslutter Jalmerbrandt i pressemeldingen.