Ny SDS-kvalitetssikringssjef i Cobuilder

Cobuilder har ansatt Maria Andersen som ny SDS-kvalitetssikringssjef.

Maria Andersen begynner i Cobuilder.

Hun skal blant annet ha hovedansvaret for kvalitetssikring av sikkerhetsdatablader i ProductXchange, Cobuilders løsning for innsamling av as-built produktinformasjon.

– Helse, miljø og sikkerhet på byggeplassen har alltid vært et viktig fokus for oss i Cobuilder, sier Lars Fredenlund, daglig leder i Cobuilder i en pressemelding.

Han sier selskapet har jobbet lenge med utvikling av gode løsninger som skal forenkle håndteringen av kjemikalier.

– ProductXchange har cirka 20.000 brukere og Stoffkartotek-modulen brukes av både små og store bedrifter som en del av deres HMS-rutiner. Derfor var det veldig viktig for oss å finne den rette personen som har de nødvendige kvalifikasjonene for å overta stillingen som SDS-kvalitetssikringssjef. Vi er veldig fornøyde for å ha fått Maria med på laget, sier Fredenlund.

Maria Andersen har lang erfaring med utarbeidelse av sikkerhetsdatablader blant annet fra jobb som rådgiver i KIWA og nå sist som inspektør i den svenske Kemikalieinspektionen.

– Det er spennende å begynne i Cobuilder. Håndtering av kjemikalier på byggeplassen krever i utgangspunktet mye forebyggende arbeid. Jeg ønsker å bidra til å forenkle håndteringen av kjemikalier/sikkerhetsdatablader og ved å legge til rette for risikovurdering av disse, sier Maria Andersen.

I tillegg til kvalitetssikring av sikkerhetsdatablader og kommunikasjon med produsenter av kjemiske stoffer/blandinger skal Maria også bidra til videreutvikling av funksjonaliteter tilknyttet kjemikalier og miljø på byggeplassen.