Ny pris på Byggedagene: Årets Trebyggeri

På bakgrunn av at det er en sterkt økende interesse for bruk av tre i store bygg og anlegg, har Treteknisk og Trefokus tatt initiativ til å dele ut en pris for ”Årets Trebyggeri”.

- Prisen vil gå til et prosjekt som er ferdigstilt i 2010. Prisen blir delt ut på Byggedagene på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo den 23. mars 2011, sier Aasmund Bunkholt i Trefokus til Byggeindustrien.

I de siste årene har det vært realisert en rekke store prosjekter i tre både i bygg og anlegg.

- Vi ser at det i de siste årene er kommet både en økt kompetanse og økt forståelse i bruk av tre. Det er utviklet nye konsepter og nye løsninger. Den økende oppmerksomheten om miljø er også viktig, sier han.

- Ved å sette fokus på forbilledlige prosjekter i tre som er ferdigstilt det siste året, vil slik pris være med på bevistgjøringen blant aktørene i byggenæringen og samfunnet når det gjelder bruk av tre, sier Bunkholt.

En egen jury vil bedømme kandidatene. Til selve prisutdelingen vil det bli tre nominerte prosjekter.

- Hvem som blir vinneren, vil de nominerte få vite når juryen presenterer vinneren fra podiet, sier Bunkholt som vil være formann i juryen. Det blir gode premier og mye heder.

Juryen vil søke etter prosjekter på fritt grunnlag. Men i tillegg er det mulig å melde seg på konkurransen ved å sende en epost til: trefokus@trefokus.no.

Juryen vil legge vekt på følgende kriterier:

• Høy arkitektonisk kvalitet

• Passivhus/lavenergistandard

• Innovativ og/eller spennende trebruk

• Arealeffektivt og økonomisk byggeri

• Bidratt til kompetanseutvikling hos involverte aktører

• Bidratt til leverandørutvikling

- Vi vet at det er stort engasjement rundt prosjekter i tre både i bygg og anlegg, og vi ser frem til mange gode forslag, sier han.

Søknadsfrist er satt til tirsdag 1. mars 2011.02.01

Nærmere henvendelser kan rettes til Aasmund Bunkholt, Trefokus - mobil 90852818 eller til Jørn Brunsell i Treteknisk - mobil 95147206

I juryen for prisen sitter:

- Jørn Brunsell

- Haakon Tronrud

- Stein Stoknes

- Aasm. Bunkholt

- Per Helge Pedersen