Mattias Johansson blir ny konsernsjef i Bravida. Foto: Bravida

Ny konsernsjef i Bravida

Tidligere Norges-sjef i Bravida, Mattias Johansson, er utnevnt til ny konsernsjef i Bravida-konsernet.

Det skriver Bravida i en pressemelding torsdag.

Totaltilbyderen innenfor rør, ventilasjon og elektro kan opplyse at den nye konsernsjefen tiltrer ved årsskiftet med et løfte om fortsatt ekspansjon i det norske markedet.

– Mattias Johansson er et utmerket valg som ny konsernsjef. Han har lang erfaring fra konsernet, har levert sterke resultater, har energi og en tydelig visjon for fremtiden. Med ham som leder er vi i posisjon for å vokse videre, både organisk og gjennom oppkjøp. I tillegg til Johansson vil Bravida også utnevne en ny finansdirektør. Resten av ledergruppen i konsernet vil bestå, uttaler styreleder Michel Siefke i Bravida.

Økt i Norge

Mattias Johansson har arbeidet i konsernet siden 1998, og tiltrådte som Norgessjef i januar 2013. Han har sammen med den norske ledergruppen både økt omsetning og bedret resultat

i den norske virksomheten, skriver Bravida.

Bravida Norge omsatte for mer enn 1,2 milliarder kroner, og hadde et resultat på 57 millioner korner i første halvår, heter det i pressemeldingen.

Bravidakonsernet omsatte, ifølge meldingen, for mer enn 11 milliarder svenske kroner i fjor. Det norske markedet utgjør rundt en fjerdedel av dette, og den nye konsernsjefen lover fortsatt fokus på Norge, selv om han flytter til Sverige.

– Viktig marked

– Det norske markedet er viktig for Bravida. Det er en styrke for meg når jeg tiltrår som konsernsjef at jeg gjennom to år har arbeidet i her. Jeg kan love en fortsatt offensiv satsing i Norge, både med tanke på å ta ytterligere markedsandeler, og å vokse innenfor alle våre tre fagområder. Vår filosofi er å drive sterke lokale avdelinger, med støtte fra sentralt hold. Den vil også gjelde fremover, sier Mattias Johansson.

Han skal nå begynne arbeidet med å finne sin erstatter til lederrollen i Norge, skriver Bravida.

– Den norske virksomheten har en erfaren ledergruppe som er svært selvstendige og selvdrevne. Derfor kan og vil vi bruke den tid som er nødvendig for å finne og utpeke ny leder for Norge. Samtidig har jeg ikke noe ønske om at prosessen skal bli alt for lang. Vi ser mange muligheter i Norge, og for å kunne utnytte alle dem bør vi ha en fulltallig ledergruppe innen rimelig tid, sier han.