- Det er gledelig for en industrimann at det å investere i moderne teknologi gjør at vi kan produsere et mer miljøvennlig produkt, sier Kjell Håkon Helgesen, administrerende direktør i Norsk Glassgjenvinning AS.

Ny EPD for Glasopor skumglass

Norsk Glassgjenvinning har nå kommet med en fersk EPD (Environmental Product Declaration) for produktet Glasopor.

- Glasopor skumglass er vanskelig å komme utenom hvis man er på jakt etter et miljøvennlig isolasjons- eller lettfyllingsmateriale, mener Kjell Håkon Helgesen, administrerende direktør i Norsk Glassgjenvinning AS.

- EPD er en miljødeklarasjon som gjør det mulig å sammenlikne miljøprofilen til produkter innen samme produktgruppe. Både når det gjelder utslipp og energiforbruk kommer Glasopor skumglass meget godt ut. Mye av årsaken til en god score på miljøindikatorene er at produktet blir produsert på en ny og moderne fabrikk i Onsøy ved Fredrikstad, legger Helgesen til. Samtidig har den andre Glasopor-fabrikken i Skjåk redusert sitt energiforbruk med 9,4 prosent hittil i 2014.

- Det er gledelig for en industrimann at det å investere i moderne teknologi gjør at vi kan produsere et mer miljøvennlig produkt. At dette i neste instans gir Glasopor skumglass et konkurransefortrinn sier meg at det lønner seg å tenke miljø, sier Helgesen.

Glasopor skumglass er produsert av 100 prosent resirkulert emballasjeglass fra husholdninger i hele landet.

- Produktet består av 80 prosent luft og 20 prosent glass. Isolerende og drenerende egenskaper gjør at produktet er godt egnet der det er vanskelige grunnforhold. Produktet har også anleggstekniske fordeler ved at det er enkelt å legge ut og er meget stabilt i anleggsfasen, skriver selskapet i en pressemelding.

Veidekke sluttfører i disse dager sin parsell E16 Slomarka – Fulu, som ligger mellom Skarnes og Kongsvinger. Grunnforholdene har vært utfordrende og 130.000 kubikkmeter Glasopor skumglass er benyttet som frostsikringslag der det ikke er fjell, for å forhindre telehiv.

- Vi har fokus på kvalitet i alle ledd i produksjonsprosessen og jobber målrettet for å redusere energiforbruket. Vi har derfor valgt å ISO-sertifisere våre bedrifter både når det gjelder kvalitet, HMS, miljø og energiledelse, avslutter Helgesen.