På bildet fra venstre: Rønnaug Egeland (prosjektleder IGANG Totalentreprenør), Per Arne Primstad (prosjekteringsleder fra IGANG Totalentreprenør), Jonas Nordnes Berglind (rådgiver anskaffelser nye SUS) og Kari Gro Johanson (prosjektdirektør nye SUS). Foto: Ingveig Tveranger/Nye SUS

Ny entreprenør skal bygge parkeringshus for gjester til nye SUS

Nystartede IGANG Totalentreprenør har fått oppdraget med å bygge parkeringshus for besøkende til det nye universitetssykehuset i Stavanger.

Kontrakten med nye Stavanger universitetssjukehus har en samlet verdi på vel 75 millioner kroner inkludert merverdiavgift, skriver byggherren i en pressemelding.

- Vårt team har lang erfaring og vi er som nykommer stolte over å ha vunnet dette store og viktige oppdraget. Nå gleder vi oss til å starte med prosjekteringen og å komme i gang. For alle som skal besøke det nye sykehuset er parkeringshuset det første stedet de kommer, og vi skal levere godt, sier prosjektleder hos IGANG Totalentreprenør, Rønnaug Egeland i meldingen.

Oppgaven blir å bygge et parkeringshus i massiv betong, inkludert sprinkleranlegg. Bygget har et totalt areal på 9.000 kvadratmeter fordelt over fem etasjer, der femte etasje er på taket. Parkeringshuset skal romme 340 biler inkludert dedikerte p-plasser for funksjonshemmede. Det er også egen sykkelparkering i bygget.

Planlagt oppstart for grunnarbeider er januar 2021, og byggingen skal komme i gang i februar/mars, med forventet ferdigstillelse samme høst.