HUS3-C10. Foto: Hilti

Ny betongskrue fra Hilti

Hilti kommer med tredje generasjons HUS3 betongskruer, som er den første betongskruen med godkjenninger til gjenbruk og justeringer.

Det skriver verktøysgrosisten Motek i en pressemeldingmandag.

HUS3 kommer med vanlig sekskantet hode og med senkbart hode i el sink og rustfritt stål.

Motek lanserer Hilti HUS3 betongskrue for salg i Norge. Det er tredje generasjons betongskrue fra Hilti, og er, ifølge pressemeldingen, den første betongskruen på markedet med godkjenninger for gjenbruk og justeringer.

Godkjenningen tillater gjenbruk i fersk betong opp til 40 ganger. Det skal være enkelt å kontrollere slitasje med Hilti kontrollverktøy, en tube som festes ved siden av Hilti muttertrekkere, skriver Motek i pressemeldingen.

Man setter bolten inn i tuben, og hvis den ikke stikker ut på andre siden, går det fint å bruke den igjen, slik kan man bruke samme bolt flere ganger for eksempel til forskalingsbygg og tilfeldige rekkverk. HUS3 er også verdens første betongskrue med en testet og godkjent justerbarhet, skriver Motek.

Det nye designet til HUS3 betongskrue tillater høyere laster, opp til 122 % høyere en HUS-H. Designet tillater også mye mindre kantavstand, helt ned til 50 millimeter. Det patenterte designet gir heller ikke noen lastreduksjon ved montering med treff i armeringsjern, heter det i pressemeldingen.

Med HUS3 sparer man, ifølge pressemeldingen, nesten 50 prosent av tiden ved installasjon sammenlignet med tradisjonelle ekspansjonsankere.

Ekspansjonsankere installert uten momentkontroll kan føre til store forskyvninger som kan true påliteligheten til ankeret, men HUS3 har en selvlåsende egenskap som produsenten garanterer at skal stoppe den fra å skrues ut.