Et friere løp for bekken vil bidra til å hindre at det samler seg opp vann over veien, opplyser NVE. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

NVE gir bekken ved skredet i Sørum friere løp

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har gravd over veien ved rasstedet i Sørum for å gi bekken et kontrollert løp.

– Et friere løp for bekken vil bidra til å hindre at det samler seg opp vann over veien, slik at oppstuvingen og vannspeilet over veien reduseres, opplyser senior kommunikasjonsrådgiver Arne Søiland i NVE.

NVE fortsetter å gi politiet geofaglig og vassdragsteknisk bistand i forbindelse med kvikkleireskredet som gikk i Sørum for en uke siden.

– Prøveboringene for å avklare områdestabiliteten har pågått hele uka, men det vil fortsatt ta noe tid før labresultatene og rapporten er klar, opplyser Søiland.

I alt seks arbeidere fra Litauen jobbet med skogsarbeid da raset gikk forrige torsdag. Tre av dem klarte å rømme unna leirmassene, mens tre menn på 43, 27 og 47 år fortsatt er begravet i leirmassene. Raset var minst 400 meter bredt og nesten 300 meter langt.