Norwegian Property vil kjøpe opp Norgani Hotels

Norwegian Property la tirsdag formiddag fram et bud om å kjøpe Norgani Hotels. Et eventuelt oppkjøp vil gjøre Norwegian Property til det største børsnoterte eiendomsselskapet i Norden.

 

Norgani-aksjen steg med over 18 prosent på Oslo Børs da tilbudet ble kjent tirsdag formiddag.

Dersom Norwegian Propertys tilbud blir akseptert, vil eiendommer for nær 10 milliarder kroner skifte eier. Aksjonærene i Norgani tilbys 82,50 kroner per aksje. Det verdsetter egenkapitalen i Norgani til 3,3 milliarder kroner.

- Vi har en ambisjon om å bidra til å industrialisere og profesjonalisere eiendomsbransjen, og vi ønsker å posisjonere Norwegian Property som innfallsporten til det nordiske eiendomsmarkedet. Et oppkjøp av Norgani vil være et viktig første steg i konsolidering av bransjen, og det vil forsterke grunnlaget for selskapet for videre vekst i Norge og Norden, sier administrerende direktør Petter Jansen i Norwegian Property.

Et eventuelt oppkjøp vil gjøre Norwegian Property til det største børsnoterte eiendomsselskapet i Norden, med en portefølje bestående av 133 eiendommer til en samlet verdi av nær 31 milliarder kroner.

Norgani vil bli videreført som en egen enhet i Norwegian Property under ledelse av administrerende direktør Eva Eriksson. Hun vil også inngå i ledergruppen i Norwegian Property.

Norgani Hotels-porteføljen består av hoteller som drives av blant andre Scandic Hotels, Choice Hotels Scandinavia og Rezidor i Norge, Sverige, Finland og Danmark.