Norwegian Property øker egenkapitalen

Norwegian Property kan om kort tid bli Nordens største eiendomsbesitter. Nå vil selskapet øke egenkapitalen ytterligere.

 

Generalforsamlingen i Norwegian Property ASA vedtok onsdag en fortrinnsrettsemisjon på 810 millioner kroner, samt en økning av selskapets aksjekapital med inntil 320 millioner kroner.

Selskapet opplyser ikke hva de ønsker å bruke den friske kapitalen til, men administrerende direktør Petter Jansen har de siste årene handlet eiendommer i raskt tempo. Bare det siste året har selskapet investert 19 milliarder kroner i eiendommer, noe som har gjort Norwegian Property til et av Norges største eiendomsselskap.

Norwegian Property kan også om kort tid ende opp som Nordens største børsnoterte eiendomsselskap, dersom oppkjøpet av Norgani Hotels ASA går gjennom. Norwegian Property har fremsatt tilbud om å kjøpe samtlige akser i hotellkjeden og dersom tilbudet blir akseptert vil Norwegian Property overta eiendommer til en verdi av nær 10 milliarder kroner. Dette vil i tilfelle være det største eiendomskjøpet som noen gang har funnet sted i Norge.
Norwegian Property presiserer onsdag at fortrinnsrettsemisjonen avhenger av at oppkjøpet av Norgani-kjeden går i boks.