To Norwegian-fly parkert ved Oslo Lufthavn. Onsdag står de aller fleste av Norwegians fly på bakken. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

NTB scanpix

Norwegian innstiller all innenrikstrafikk i Skandinavia

Norwegian innstiller alle onsdagens innenlandsflyginger i Norge, Sverige og Danmark som følge av opptrappingen av pilotstreiken. Om lag 35.000 kunder rammes.

I tillegg til innenrikstrafikken er også avganger mellom landenes hovedsteder kansellert onsdag.

– Nå er i vi i en streikesituasjon. Det er en krise for selskapet. Det er klart det er vanskelig å gjennomføre flygingene som normalt når flere hundre piloter streiker, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB tirsdag kveld.

Lørdag gikk 70 Norwegian-piloter ut i streik, og fra onsdag vil 650 piloter omfattes av streiken. Videre har svenske piloter varslet sympatistreik, samtidig som Norwegian permitterer opptil 800 kabinansatte.

Norwegian kan ikke utelukke at også utenlandsflyginger rammes onsdag:

– Vi vil gjøre alt for å gjennomføre programmet som normalt, men ber kunder som skal fly til utlandet, følge med på våre nettsider. Vi ikke kan utelukke at det blir kanselleringer, sier Sandaker-Nielsen.

De eneste avgangene som «garantert» ikke rammes onsdag, er enkelte flyginger til Storbritannia, Spania, Finland, USA og Thailand, sier Sandaker-Nielsen.

– Disse vil gå som normalt, bekrefter informasjonssjefen.

Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud mener uttalelsen bare er spill for galleriet:

– Jeg kan ikke med min beste vilje forstå hva de mener. Vi sitter klare og kan på kort varsel møte Norwegian-ledelsen, sier Skjæggerud til NTB ved 21-tiden.

– Så lenge det er snakk om å gjenoppta forhandlingene, kan vi møte Norwegian når som helst og hvor som helst. Noen annen type kontakt er imidlertid ikke aktuelt så lenge vi er i en streikesituasjon, sier Parat-lederen.