Norske arkitekter på vei til OL

Det norske arkitektkontoret Brendeland & Kristoffersen ligger an til å få være med på å tegne deler av deltagerlandsbyen til London-OL i 2012.

De norske arkitektene er et av 47 arkitektkontor som er plukket ut i den internasjonale konkurransen om å være med på OL-prosjektet. Det er det eneste nordiske arkitektkontoret som er med, hvis man ser bort fra CF Møllers London-kontor.

-Vi har på en måte allerede blitt tatt ut til OL. Foreløpig vet vi ikke så mye. Det skal bygges en ny bydel i London til OL, og boliger for fremtiden.  Totalt er det snakk om over 4000 boliger, sier arkitekt Olav Kristoffersen til bygg.no

 Sjansene for at de får sette sitt preg på OL-byen er ganske gode. Et sted mellom 20 og 30 av arkitektene får nemlig oppdrag på prosjektet til 2 milliarder pund eller cirka 24 milliarder kroner.

- Det er mange oppdrag som skal deles ut, men foreløpig vet vi ikke hvordan de skal sortere dem. Vi regner med at vi får en jobb her, sier han.

Arkitektkontoret skapte seg et navn nasjonalt og internasjonalt da de tegnet massivtreblokka på Svartlamoen i Trondheim. Nå blir det kanskje massivtre i London.

- Det er ikke usannsynlig at vi tar med oss litt norsk byggeskikk over dit, sier Kristoffersen til bygg.no.

Brendeland & Kristoffersen har ikke tegnet så mye som en strek ennå. De er plukket ut på grunnlag av tidligere arbeider.