Tone Tellevik Dahl. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norsk Eiendom: - Viktig momsgjennomslag sparer millioner

- Dette er en seier for eiendomsbransjen. Vi er glad for at regjeringen valgte å lytte til vårt innspill om å utvide seksmånedersfristen for merverdiavgift, sier administrerende direktør Tone Tellevik Dahl i Norsk Eiendom.

Denne uken kom Finansdepartementet med en forskriftsendring etter at Norsk Eiendom tidligere i år kom med et krav om å utvide den såkalte seksmånedersfristen for merverdiavgift til tolv måneder, skriver Norsk Eiendom i en pressemelding.

- Som vi forklarte for Finansdepartementet, er dette en sak som kan bety millionbeløp for et eiendomsprosjekt. Og vanskelighetene har direkte sammenheng med koronautbruddet og myndighetenes tiltak, sier Dahl i meldingen.

Seksmånedersfristen i merverdiavgiftsforskriften gir utleier tilbakeføring av merverdiavgiften. Flere utleiere har hatt utfordringer med å få signert leiekontrakter med avgiftspliktige leietakere innen denne seksmånedersfristen.

- For Norsk Eiendom er det viktig å være et bindeledd mellom bransjen og myndighetene. Flere medlemmer opplevde problemer med seksmånedersfristen, og dette gjennomslaget er derfor svært viktig, understreker Norsk Eiendom-direktøren.