Øksnes Entreprenør er kåret til Norges beste mellomstore bedrift. Foto: Øksnes EntreprenørDaglig leder Stian Reinholdtsen i Øksnes Entreprenør. Foto: Øksnes EntreprenørFoto: Øksnes Entreprenør

Nordnorsk entreprenør kåret til beste mellomstore bedrift i Norge

Øksnes Entreprenør i Vesterålen ble kåret til beste bedrift i Norge med omsetning på mellom 250 millioner og 1,5 milliarder kroner i den internasjonale kåringen European Business Awards.

Det kommer frem av en pressemelding denne uken.

– Vi tror nesten noen skrøner med oss, kommenterer daglig leder Stian Reinholdtsen i Øksnes Entreprenør i Øksnes kommune.

Øksnes Entreprenør ble vurdert som en av 120.000 bedrifter, konsentrert ned til 2.753 bedrifter for nærmere vurdering. I juryen sitter et uavhengig utvalg av forretningsledere, politikere og representanter fra akademia. Konkurransen er blant den største i sitt slag, heter det i pressemeldingen.

Reinholdtsen er sikker på at det er de ansatte i entreprenørbedriften som sikret topplasseringen, og priser både bedriftskulturen og menneskene i den.

– Dette er ikke en konkurranse vi har meldt oss på. European Business Awards gjør sin uavhengige research. Vi vinner basert på en rekke kriterier som lønnsomhet, omdømme og etikk. Gleden blir særlig stor fordi dette er basert på faglig dyktighet og kundetilfredshet, sier Reinholdtsen.

– Markesleder

Selskapet vant også en pris i fjor, men da i en kategori for mindre bedrifter. I år er de løftet opp i en større og mer prestisjetung kategori, med tøffere konkurranse, på tvers av sektorer.

– Det å vinne denne kåringen nasjonalt er en stor prestasjon. Det viser at Øksnes Entreprenør er en markedsleder. For å vinne må du score høyt på innovasjon, etikk og driftsresultater, og være blant de aller dyktigste bedriftene i Europa, sier Adrian Tripp, administrerende direktør i European Business Awards.

Øksnes Entreprenør skal nå til Warszawa 3. og 4. desember for å konkurrere om å bli best i Europa i deres kategori. Her skal de konkurrere mot andre landsfinalister, og en uavhengig jury skal kåre vinneren på en gallamiddag.

Klar for Europa

Øksnes Entreprenør omsatte i 2018 for nesten 250 millioner kroner, og hadde en driftsmargin på syv prosent. Dette er da dobbelt som mye som bransjesnittet på 2,9 prosent regnet ut i Byggeindustriens oversikt over Norges største entreprenører.

– Vi har tålmodig bygget opp bedriften over flere år. Vår styrke er at vi er her i Nord, og målet er å være best på å bygge boliger, kaier og industribygg som tåler et arktisk klima. Vi har en ekstrem lojalitet til kvalitet i selskapet, og kravene vi stiller til hverandre bygger lojalitet. Folk slutter ikke her, de er stolte av bedriften sin. Vi er venner og familie som bryr seg om hverandre, og det gir seg utslag i gode leveranser, sier Reinholdtsen.

Han er klar for kampen om den europeiske topplasseringen.

– Målet er å bli best i Europa. Vi har en spennende historie å fortelle, og skal overbevise dommerne. Vi kommer fra liten landsdel der vi ikke kan risikere å bli omtalt negativt. Vår fremtidige suksess ligger i ryktet vårt og det er et enormt potensial her i nordområdene, avslutter Reinholdtsen.

Øvrige norske vinnere i ulike kategorier var Autostore, Clarion Hotel, Fjordkraft, Viken Fiber, Tomra og Vitari.