Representanter fra både byggherre Oxer Eiendom og arkitekt Nordic, sammen med en modell av det kommende signalbygget. Foto: Karl Braanaas / Oxer Eiendom

Nordic vant signalbygg i Asker

Arkitektfirmaet Nordic – Office of Architecture har vunnet kontrakten om å tegne Oxers nye kontorbygg i Drengsrudbekken i Asker.

Det skriver Oxer Eiendom i en pressemelding fredag.

Eiendomsutvikleren utlyste i mai i år en arkitektkonkurranse hvor de ba om et skisseprosjekt med situasjonsplan og plan- og fasadetegninger for etasjene, samt blant annet planer for parkering, varelevering og sykkelparkering.

– De kriteriene vi la til grunn, var arkitektur, samspill med Asker Panorama på nabotomten, byggets størrelse og volum, plassering, profilering på fasade, fleksibilitet med tanke på flere brukere og fellesfunksjoner og -arealer, sier Erling Langeland, administrerende direktør i Oxer.

Juryens begrunnelse:

«Plassering av hovedinngang, kantine og fellesfunksjoner er forbilledlig gjort og oppfyller juryens forventninger om å aktivisere og oppgradere Drengsrudbekken til et attraktivt rom. Planløsningen er gjennomarbeidet og tar utgangspunkt i et svært vakkert og storslått, men samtidig behersket midtrom med heiser og en sentral trapp som i tråd med samtidens idealer slynger seg oppover i etasjene som et samlingspunkt i bygget».

– Både ideer om belysning, vann, vegetasjon og overflater er relevante og bidrar til et overbevisende helhetsgrep, kommenterer Langeland i pressemeldingen.

Juryen besto av juryformann og eier av Oxer Eiendom, Ellen Karlsen Raaholt, administrerende direktør i Oxer, Erling Langeland, direktør i Asker Næringsråd, Lars Nordal, og gründer og arkitekt fra LPO arkitekter, Lars Haukeland.