Foto: Nordic — Office of Architecture / AART architectsFoto: Nordic — Office of Architecture / AART architectsFoto: Nordic — Office of Architecture / AART architectsFoto: Nordic — Office of Architecture / AART architects

Nordic og AART tegnet gårdsinpirert yrkesskole

Nordic — Office of Architecture og AART architects har tegnet den nye yrkesskolen på Voss.

Det skriver de to arkitektkontorene i en pressemelding fredag.

Voss videregående skole danner rammen om 400 elevers skolegang 100 ansattes arbeidsplass. Skolen er tegnet av Nordic — Office of Architecture og AART architects, et norsk-dansk team som står bak flere skolebygg i Norden.

Skolen er 11.500 kvadratmeter stor, og er bygget av HENT for byggherre Hordaland fylkeskommune.

Den nye skolen har en prislapp på 280 millioner kroner.

Arkitektene har tegnet skolen med inspirasjon fra den tradisjonelle låven, og bygningene er kledt i tre både innvendig og utvendig. Byggene er samtidig organisert rundt et tun.

– Inspirasjon fra stedets ånd og et ønske om å skape et læringsmiljø i møtet med det fantastiske landskapet har formet vårt forslag til Voss videregående skole, uttaler ansvarlig partner i Nordic, Hallgrimur Sigurdsson, i pressemeldingen.

– Vi tror at elevenes trivsel er nøkkelen til en vellykket skole, og har forsøkt å skape rammer som understøtter elevenes læring og sosiale forhold. Med et så variert program mener vi det er viktig å sikre at elevene fra de ulike studieretningene møtes på tvers av fag. Derfor er skoletunet plassert som navet i hjulet i denne skolen, avslutter han.