Fra venstre: Gry Larsen, Care, Per Kristian Jacobsen, Norconsult og Vibecke Østby, Care. Foto: Norconsult

Norconsult feirer 90 år og gir tilbake

Norconsult fyller 90 år i 2019 og det feirer selskapet med å gi tilbake til samfunnet ved å støtte årets TV-aksjon med 1 million kroner.

Organisasjonen som har årets TV-aksjon er Care, og formålet er kvinners rettigheter.

Tidligere i år ble det besluttet å oppdatere Norconsults strategi for sosialt ansvar, ved å inkludere en fjerde stolpe for likestilling og mangfold.

- I sammenheng med at vi nylig har oppdatert strategi for sosialt ansvar, var det innertier for vår del da vi fant ut at CARE var årets formål til TV-aksjonen. Med budskapet «Nå er det hennes tur», får vi virkelig vist engasjement for likestilling og mangfold, sier stabsdirektør Fride A. Hærem i en pressemelding.

- Norconsult som selskap er stolte av å kunne være med på verdens største dugnad, og syns det er flott at våre medarbeidere også kan engasjere seg ved å enten bidra som bøssebærer, delta i næringslivsdugnader eller gi penger via vår egen Vipps-aksjon, sier Hærem.

Generalsekretær Gry Larsen i Care og prosjektleder for TV-aksjonen i NRK, Vibecke Østby, mottok det gledelige budskapet under et allmøte hos Norconsult fredag.

– Dette var en fantastisk måte å starte dagen på og det er så bra at næringslivet bidrar på denne måten, sa Vibecke Østby.

En viktig grunn til at Care setter søkelyset på kvinner, er at det har vist seg å være en effektiv måte å redusere fattigdom på.

- Dette er verdens største dugnad. TV-aksjonen gir oss muligheten til å fortelle om Cares arbeid, og aller viktigst gir det oss muligheten til å hjelpe enda flere kvinner og dermed også redusere fattigdommen i verden. Gaven fra dere bidrar til dette, så tusen, tusen takk, sa Gry Larsen i Care.