Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup strand

Nomeland Anlegg-konkurs kostet 55 ansatte jobben – tar Nye Veier-jobb videre i nytt selskap

En millionkonflikt etter kraftverksjobb i Sogn veltet den tradisjonsrike anleggsbedriften Nomeland Anlegg. Men deler av driften føres nå videre i selskapet Nomeland Maskin.

Styret i Nomeland Anlegg AS tok 23. mars beslutningen om å begjære oppbud i det tradisjonsrike selskapet som har røtter helt tilbake til 1960-tallet.

– Hovedårsaken til oppbudet, er en konflikt rundt et større krav og oppgjør med Småkraft Utvikling AS, rundt endrings- og tilleggsarbeid på Fjærlandsanleggene i Sogn, skriver styreleder Per Geir Løvstad og daglig leder Steinar Nomeland i et innlegg på Facebook-siden til Nomeland Anlegg.

Der skriver de videre at styret og ledelsen i setesdalsbedriften over lengre tid har arbeidet for å komme frem til en felles løsning som ville reddet selskapet. Det lyktes de ikke med.

– Styret og ledelsen er av den klare mening at våre krav er berettiget, men selskapet har dessverre ikke økonomi til å føre saken videre. Selskapet har 55 ansatte på oppbuds tidspunkt. Styret og ledelsen tar det svært tungt at gode medarbeidere ikke har jobb å gå til, skriver Nomeland og Løvstad.

Steinar Nomeland understreket overfor Fedrelandsvennen noen dager etter konkursen at det er driftsselskapet som er konkurs, og at eierselskapet lever fortsatt.

Derfor har de etter konkursen jobbet på spreng med løsninger for å kunne drive virksomheten videre.

– Vi har ansatte som med krum rygg har sagt at de vil være med å satse på nytt. Da må det være vår plikt å få det i gang igjen, sier Steinar Nomeland til Byggeindustrien.

Statlige selskap som Statens vegvesen og Statnett har vært blant de største oppdragsgiverne. Selskapet har også frem til konkursen vært underentreprenør for AF på Nye Veier-strekningen E18 Tvedestrand-Arendal.

– E18 Tvedestrand-Arendal-kontrakten er en av de kontraktene som vi prøver å videreføre i det nye selskapet Nomeland Maskin, sier Steinar Nomeland.

– Dere hadde 55 ansatte som mistet jobben i Nomeland Anlegg, hvor mange av disse er det jobb til videre i Nomeland Maskin?

– Det har vi ikke helt oversikt over foreløpig, men vi jobber med å videreføre flere kontrakter. Virksomheten vår kommer til å bli mye lik slik den har vært, men i noe redusert form, sier han.

Han beskriver konkursen i Nomeland Anlegg som svært tung, men at de ikke hadde noe valg.

– Det er forferdelig trist for alle de ansatte og kreditorene. Det er der sympatien vår ligger. Men vi har jobbet med å komme frem til løsninger med Småkraft, uten å lykkes, sier Nomeland.

– Kan du si hvor store summer dere er uenige om?

– Det er snakk om millionbeløp. Utover det, kan jeg ikke kommentere summene, sier Nomeland.

Byggeindustrien har foreløpig ikke lykkes med å få tak i ledelsen i Småkraft Utvikling AS.