NIELSTORP + Arkitekter vinner av asiatisk pris

NIELSTORP+ Arkitekter har vunnet den asiatiske eiendomsbransjens svar på Oscar; MIPIM Asia Awards for Best Office Development – for sitt design av hovedkvarteret til China Eastern Airlines i Shanghai i Kina.

Det melder NIELSTORP+ Arkitekter i en nyhetssak på Mynewsdesk.

MIPIM Asia Awards er den asiatiske avdelingen av eiendomsbransjens mest vesentlige prisutdeling. NIELSTORP+ Arkitekter er i celebert selskap blant de største internasjonale arkitektene, som eneste nordiske vinner av prisen populært døpt “Oscars of the Asian real estate world".

NIELSTORP+ Arkitekter vant oppdraget om å tegne et 245.000 kvadratmeter stort hovedkvarter for en av verdens største flyselskap; China Eastern Airlines på Hongqiao Airport, Shanghai. Bygget sto ferdig i april 2018.

Illustrasjon av hovedkvarteret til China Eastern Airlines i Shanghai i Kina. Illustrasjon: NIELSTORP+ Arkitekter

CEA-hovedkvarteret rommer kontorer for 12.000 ansatte, hotell med 400 rom, Operation Centre for preflight-forberedelser og terminal for 3.000 crew, samt treningssenter.

CEA-hovedkvarteret skiller seg ut blant flyplassens gjennomgående nøkterne, firkantede bygningsmiljø. Fra luften ser det ut som en gigantisk blomst.

Her kan du se en video om prosjektet.

9 v-formede bygninger er innpasset innenfor en organisk, ledig hovedform i en lysning i dette parklandskapet. Slik oppnås nærhet til et levende parklandskap der naturens skiftninger gjennom året utgjør et stimulerende bakteppe.

Bygningene, med moderate høyder er gitt tydelig forskjellig fargeholdning. Dette sammen med variasjoner i parklandskapet omkring bidrar til å gi særpreg og identitet til de enkelte funksjoner og arbeidsmiljøer i komplekset.

– Tanken har vært å bryte ned den, etter norske forhold, gigantiske skalaen som de mange arbeidsplassene representerer. Menneskelig skala, nært forhold til levende natur, oversiktlighet og enkel, stimulerende kommunikasjon i inviterende, sosiale fellesarealer. Dette er elementer vi arbeider med i alle våre store kontorbygg, sier Niels Torp, designansvarlig og Øyvind Neslein prosjektleder.