Netthandel løfter Byggmax

Byggmax har økt omsetningen 21 prosent i tredje kvartal, og netthandelen er opp 40 prosent.

- Vi har hatt en voldsom økning i pågangen på varehusene i sommer, men også omsatt voldsomt mye på nett, sier Olle Sjölin, kommersielt ansvarlig i Byggmax Norge i en pressemelding.

- Nettbestillingene har steget med 40 prosent i tredje kvartal. «Klikk og hent» er spesielt populært. Vi merker at Norge har tatt et digitalt kvantesprang under korona, og det virker som at endringen vil vedvare. Byggmax får nå igjen for å ha satset langsiktig på nettløsningen, legger han til.

Byggmax tror koronapandemien har gitt hjemmefiksere mye tid til nye prosjekter. Av omsetningstallene ser de at det har vært spesielt populært å male og bygge platting og terrasse.

- Vi holdt pusten et øyeblikk under nedstengingen av samfunnet, men etter hvert tikket omsetningsrekordene inn over hele landet. Da var det bare å brette opp ermene, og forsøke hjelpe alle kundene som ville pusse opp. Vi ser allerede at de nye varehusene våre i Grimstad og Vestby går over all forventning. Nå har vi nettopp åpnet vårt 45. varehus på Notodden, forteller Sjölin.

I samme periode har de også lagt ned en butikk i Ski.