T.v. Kenneth Karlsen (sport og adm sjef i Mjøndalen idrettsforening og Kent Jensen, konsernssjef Isachsen Gruppen AS. (Foto: Johan Peter Krauge)

Nedre Eiker Stadion blir Isachsen Stadion

Når Mjøndalen skal spille sin første hjemmekamp i Tippeliagen 6. april mot Viking blir det på Isachsen Stadion.

Lørdag 28. april 2012 ble et nytt kapittel i ærverdige Nedre Eiker Stadions historie skrevet i det snoren ble klippet til splitter nye Mjøndalen Stadion. Stadionet, med en tilskuerkapasitet på 2.500 og en prislapp på i overkant av 36 millioner kroner, ble prosjektert og bygget av entreprenørkonsernet Isachsen Gruppen. Nå skrives et nytt kapittel i samarbeidet mellom Isachsen og MIF - når stadionet endrer navn til Isachsen Stadion.

Fakta Isachsen Stadion:

* Opprinnelig navn Nedre Eiker Stadion (NES)

* Bygget i 1950

* Første «bygdearena» i Norge for en Europacup-kamp, mot Cardiff i 1969

* Senere er det spilt E-cup kamper på NES mot bl.a. Bayern München og Werder Bremen, samt Leicester og Wolverhampton

* Byggingen av ny stadion ble fullført i april 2012, da var ny bane med undervarme, lys og tribunefasiliteter som innfridde kravene til 1 divisjonsspill klart.

* Byggetrinn 2 innebærer tribuneløsninger som øker tilskuerkapasiteten kraftig, fra 2500 til 4350. I tillegg utbygges mediafasiliteter og flomlys til Tippeligastandard.

* Byggetrinn 2 har prislapp på ca. 9.5 millioner

* Byggingen følger prinsippene om at anlegget skal fungere like godt i hverdagen som til store fotballarrangementer.

Mjøndalen Fotball og Isachsen har samarbeidet tett helt siden prosjekteringen av Mjøndalen Stadion startet, for fire år siden. Det gamle stadionet ble revet og det nye oppført innenfor en 6-måneders periode, noe sport & adm. sjef Kenneth Karlsen i Mjøndalen har beskrevet som «Norges-rekord» i stadionbygging. Når byggetrinn 2 skulle aktiveres i kjølvannet av klubbens Tippeliga-retur var det derfor naturlig at Isachsen skulle forestå også denne, for som Karlsen uttrykker det: «uten Isachsen hadde det ganske enkelt ikke vært noen ny stadion i Mjøndalen».

- Derfor, i lys av et samarbeid som har vokst seg sterkere år for år, er det ekstra gledelig å kunne meddele at Mjøndalen mandag har inngått en avtale med Isachsen om nytt stadionnavn –Isachsen Stadion, heter det i en melding fra partene

- Isachsen identifiser seg sterkt med de grunnverdiene og den kulturen som MIF står for. Klubben er en kultur-

bygger av dimensjoner, og bidrar gjennom sitt arbeid positivt til hele bygdas identitet. Aktivt, lokalt eierskap – i alle betydninger av begrepet, er på mange måter der Isachsen kommer fra som bedrift. Derfor, når Isachsen nå fikk muligheten til å sette sin signatur på kamparenaen til en aktør med en verdiplattform veldig lik bedriftens egen, behøvdes ikke lang betenkningstid, sier konsernsjef Kent Jensen summerer.

- Folkelighet, jordnærhet, arbeidsvilje – og tæl; fellesnevnerne er mange. Det å kunne gi vårt bidrag på denne måten for å støtte Mjøndalen fotball og det som stadion gir av muligheter for andre i lokalmiljøet – ja, det er vi rett og slett stolte av, sier han.