Røykenbadet. Foto: Cato Werner Gustavson/NCCRøykenbadet. Foto: Cato Werner Gustavson/NCCRøykenbadet. Foto: Cato Werner Gustavson/NCCRøykenbadet. Foto: Cato Werner Gustavson/NCCRøykenbadet. Foto: Cato Werner Gustavson/NCCRøykenbadet. Foto: Cato Werner Gustavson/NCCRøykenbadet. Foto: Cato Werner Gustavson/NCCRøykenbadet. Foto: Cato Werner Gustavson/NCCRøykenbadet. Foto: Cato Werner Gustavson/NCCRøykenbadet. Foto: Cato Werner Gustavson/NCC

NCC overleverte Røykenbadet

Røyken kommunes nye svømmehall og helsehus på Bråset, Røykenbadet, ble onsdag denne uken signert over til byggherren.

– Vi er meget fornøyde og ser frem til den offisielle åpningen av det nye og moderne anlegget den 14. januar neste år, Erik Schreuder, daglig leder for Røykenbadet KF.

Den nye og moderne svømmehallen har tre etasjer med en fasade kledd i Røyken-granitt. Bygget har et totalt areal på omtrent 8.350 kvadratmeter og har en verdi på 232 millioner kroner.

Badeanlegget inneholder fem basseng, samt sklier, treningssenter og et helsehus med blant annet legekontor, tannlege og fysioterapi. Terapibassenget kan heves og senkes med hydrauliske jekker for å bedre imøtekomme brukeres behov. Utvendig finner man en velværeavdeling med både boblebad og kaldkulp i tillegg til et lekeanlegg.

– Røykenbadet har vært et veldig interessant prosjekt med mange spennende tekniske løsninger. Vi har blant annet installert en teknologi innen vannrensning basert på en gjennomprøvd sandfilterløsning i stedet for en tradisjonell keramisk løsning. I tillegg ble det boret 32 energibrønner på 300 meter hver for å møte dagens og morgendagens energi- og miljøutfordringer, sier Torbjørn Rastad, prosjektleder i NCC.

Svømmehallen består også av et moderne treningssenter som blant annet inkluderer en spinninghall, et styrkerom, og regionens største klatrevegg på over 200 kvadratmeter. NCC startet for alvor byggingen av Røykenbadet i uke 48 i fjor da selskapet monterte byggets første prefabrikkerte betongelementer. Bruk av prefabrikkerte betongelementer i kombinasjon av NCCs spesialkompetanse innen bygging av svømmehaller og badeanlegg var en av hovedgrunnene til at bygget ble levert på rekordtid.

– Prosessen siden våren har vært god og vi er meget godt fornøyd med sluttresultatet. Vi har hatt en god dialog med entreprenøren hele veien, og de endringene som kom underveis har blitt avklart og løst på en god måte, sier Bård Rasch Haugen, prosjektleder hos Røyken Eiendom.