Foto: NCCFoto: NCCFoto: NCCFoto: NCCFoto: NCC

NCC fraktet knuseverk 2.400 kilometer fra Finland til Orkanger

NCCs nye knuseverk på Gjølme pukkverk i Orkanger er nå satt i drift. Med en kapasitet på 200.000 tonn i året skal det nye knuseverket dekke inn økt etterspørsel.

Det skriver NCC i en pressemelding fredag.

Et voksende marked innen steinmaterialer i Trøndelag krevde, ifølge pressemeldingen, økt produksjonskapasitet på Gjølme pukkverk i Orkanger. Valget falt til slutt på NCC i Finland, som hadde et knuseverk som ikke lenger var i drift. Etter en kort inspeksjonsrunde i Finland, ble det finske knuseverket demontert og sendt til Trøndelag.

– Det er et stort behov i markedet her i Orkanger, og den økte kapasiteten det nye knuseverket tilfører, er kjærkommen. NCC sine egne selskaper og underleverandører, samt lokale entreprenører og aktører i betongmarkedet i distriktet, vil dra nytte av den økte kapasiteten her på Gjølme pukkverk, sier Christian Loiro, avdelingsleder i NCC, i pressemeldingen.

Monteringsarbeidet startet i januar i år, og det var først i forrige uke at anlegget startet produksjonen, skriver NCC.

– Vi har klart å opprettholde en bra produksjon og et godt salg til tross for mye tid og krefter som har gått med i planlegging, flytting, montering og innkjøring av det nye verket. Jeg ønsker å gi en stor takk til alle våre kunder som har holdt ut i den til dels kaotiske tiden, sier Loiro.

I Gjølme pukkverk utvinnes en hornblende-gneis med densitet 2,81 tonn per kubikkmeter. Bruksområdene for steinen, som er sertifisert for asfalt- og betongproduskjon, er blant annet til veibygging og som asfalt og betongtilslag, heter det i pressemeldingen.