Nye Harstad skole. Illustrasjon: Norconsult

NCC bygger nye Harstad skole

NCC signerte nylig kontrakten med Harstad Kommune for bygging av Nye Harstad skole.

Det skriver NCC i en pressemelding torsdag.

Arbeidet startet opp i slutten av juni og skolen skal stå klar til skolestart 2018. Kontrakten har en verdi på 183,9 millioner kroner.
Den nye Harstadskolen erstatter eksisterende barneskole fra 1917 og ungdomsskoleanlegget fra 1947. Prosjektet gjennomføres i en totalentreprise, med oppstart av detaljprosjektering like etter sommerferien 2016, heter det i pressemeldingen.

Den gamle bygningsmassen skal rives i en annen entreprise før NCC Civil Engineering setter i gang byggingen av barneskolen med syv årstrinn for inntil 450 elever. Totalt får Nye Harstad skole et bruttoareal på 7.400 kvadratmeter. Utenomhusarbeider skal ferdigstilles i oktober 2018.

Distriktssjef Svein-Arne Sivertsen i NCC. Foto: NCC

– Vi er svært fornøyde med å signere denne kontrakten, som befester vår sterke posisjon på bygging av skolebygg i Troms fylke. Vi takker Harstad kommune for tillitten, og ser frem til å starte opp byggearbeidene, sier distriktssjef i NCC, Svein-Arne Sivertsen i pressemeldingen.

NCC-ansatte vil også være involvert i betongarbeidene på bygget, heter det i meldingen. I tillegg vil flere underentreprenører være leid inn til enkelte faser i prosjektet.