Sverresborg butikksenter vil bestå av butikk, parkering og næringslokaler, og i etasjene over skal det bygges 22 moderne leiligheter. Illustrasjon: PLAN Arkitekter

NCC bygger for NorgesGruppen i Trondheim

NCC Construction har inngått avtale med Sverresborg Eiendom om bygging av butikksenter og 22 leiligheter for NorgesGruppen Eiendom Midt-Norge.

Det skriver NCC i en pressemelding fredag.

Bygget oppføres i en delt totalentreprise, og skal, ifølge meldingen, stå ferdig i oktober 2016. Kontrakten er på 104 millioner kroner.

Sverresborg butikksenter vil bestå av butikk, parkering og næringslokaler, og i etasjene over skal det bygges 22 moderne leiligheter. Bygget planlegges oppført i fire etasjer med underliggende parkeringskjellere. Samlet areal er på rundt 8570 kvadratmeter.

– Vi er svært tilfredse med å inngå denne avtalen med Sverresborg Eiendom. Det blir et spennende prosjekt for alle involverte, og vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven, sier distriktssjef Tom Utvik i NCC Construction i pressemeldingen.

Det nye butikksenteret blir liggende ved Byåsen i Trondheim, og Meny er største leietaker. Leilighetene er delt i tre blokker på to og tre etasjer, og får en stor felles takhage som både beboere og nabolaget kan benytte.

Under byggingen vil byggeplassen følge NCCs konsept Grønn byggeplass, som setter strengere krav enn myndighetenes egne, til for eksempel energibruk og avfallshåndtering, skriver NCC i pressemeldingen.