Navn på omkomne fra sprengningsulykken frigjort

Det var tre menn på 27, 28 og 34 år som mistet livet i sprengningsulykken på Geilo forrige uke, melder Nordre Buskerud politidistrikt.

Politiet friga torsdag navnene til Gideon Rydningen (34), Stian Engravslia Nilsen (28) og Vytautas Matulevicius (27) som omkom i ulykken. De to yngste mennene var fra Kongsberg, mens den eldste kom fra Skien.

Fra før er det kjent at alle tre jobbet i Årstein Jensen Fjellsprenging i Kongsberg, en underentreprenør som arbeidet på stedet.

Ulykken skjedde onsdag forrige uke. Ifølge NRK splintret en borestang og kom i kontakt med dynamitt. Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) sier de har funnet årsaken til ulykken.

Politiet avsluttet sitt arbeid på ulykkesstedet fredag forrige uke. Da hadde 18 kilo dynamitt som lå igjen på ulykkesstedet, blitt sprengt i en kontrollert sprengning.

Sprengningsulykken er den første i Norge med dødelig utfall siden 2005. Den gang mistet en 50 år gammel mann livet da en ladning gikk av for tidlig under sprengningsarbeid på Stoa i Arendal.