F.v: Prosjektleder Bao Huynh i NCC Building og prosjektleder Mette Kringen i Asker kommune. Foto: Cato Gustavson/NCC

Nå rives Risenga ungdomsskole i Asker

Mandag startet NCC rivingen av gamle Risenga ungdomsskole i Asker som erstattes av et nytt og moderne skolebygg og kulturaktivitetssenter for 540 elever

Fakta:

Beskrivelse: Skolebygg og kulturbygg
Byggetid: Q1 2019 – Q4 2020
Byggherre: Asker kommune
Entreprenør: NCC Building
Arkitekt: NSW Arkitektur
Entrepriseform: Totalentreprise med utvikling og design
Kontraktsverdi: 163 millioner kroner eks. mva.
Størrelse: 6700 kvadratmeter
Antall elever: 540
Bærekraft: Fossilfri byggeplass, NCC Bærekraftig Byggeplass

Nye Risenga ungdomsskole bygges fossilfritt som Østlandets første fossilfrie byggeprosjekt utenfor Oslo og vil bli ferdigstilt i løpet av fjerde kvartal 2020.

 - Interiøret på den gamle skolen er allerede revet før vi i dag river fasadene og betongkonstruksjonene. Dette gjøres med fossilfrie maskiner da vi utvikler og bygger skolen som et fossilfritt byggeprosjekt, sier Bao Huynh, prosjektleder i NCC Building.

Asker kommune inngikk onsdag 9. mai kontrakt med NCC Building og NSW Arkitektur om utvikling og bygging av kommunens nye ungdoms- og kulturskole på Risenga. NCC og NSW Arkitektur vant kontrakten i sterk konkurranse med fire andre team.

Kontrakten omfatter utvikling og bygging av nytt skolebygg og kulturaktivitetssenter for 540 elever fordelt på 6.700 kvadratmeter over tre etasjer, samt tilhørende utearealer og sykkelparkering. Bygget bygges fossilfritt som innebærer at byggeplassen bruker energikilder som ikke gir utslipp av CO2.

- Vi har gode erfaringer fra flere fossilfrie byggeprosjekter – en erfaring som prosjektet her på Risenga og Asker kommune vil dra stor nytte av fremover, sier Hyunh.

Byggeprosjektet gjennomføres som en totalentreprise med utvikling og design i tett samarbeid med byggherre, underleverandører og tekniske rådgivere og har en verdi på 163 millioner kroner eks. mva. Byggearbeidene settes i gang på nyåret 2019 med ferdigstillelse i løpet av fjerde kvartal 2020.

(Klikk for større versjon)