Boliger i Larkollen i Østfold. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix

Nær 13.000 nye bruktboliger på markedet siden 17. mai

Ifølge ferske tall fra Finn.no ble det mellom 17. mai og 7. juni lagt ut 12.979 bruktboliger for salg i Norge. Det er 19 prosent flere enn på samme tid i fjor.

Bare i Oslo er det blitt lagt ut 2.643 boliger siden 17. mai, hvilket er 12,5 prosent høyere enn på samme tid i fjor, skriver E24. Den veksten er imidlertid beskjeden i forhold til Trondheim og Bergen, ifølge administrerende direktør i meglerorganisasjonen Eiendom Norge, Christian Dreyer.

– Etterspørselen har tatt unna ganske mange boliger, men ikke alle. Vi ser at antall usolgte boliger har steget jevnt og trutt fra påske. Det bidrar til at boligkjøperne har mer å velge i, sier han.

At boligtilbudet skulle øke utover året etter en hard og kald vinter, hadde flere analytikere spådd på forhånd. Økningen skjer imidlertid noe tidligere enn det de hadde ventet.

– Jeg tenker dette er i tråd med våre prognoser, om noe, så kommer økningen tidligere enn ventet. Vi har lenge ventet en økning i boligtilbudet fra høsten av, og vi er ikke noe mindre overbevist om dette nå, sier makroøkonom Nejra Macic i Prognosesenteret til E24.

I mai spådde hun at boligtilbudet kunne bli det sterkeste siden 1981, og viste til at hele 36.500 boliger fikk igangsettingstillatelse i 2016.