Konsernleder i Naboen AS, Nina Aasland, sammen med forretningsutvikler Jone Ølberg. Foto: Naboen

Naboen skal bli fossilfrie innen 2030

- Hele vår produksjon skal i tiden framover baseres på grønne og bærekraftige løsninger, sier konsernleder i Naboen AS, Nina Aasland.

Fakta om Naboen:

* Etablert i 1996
* Ni lokasjoner i Norge
* Omsetning i 2019: 370 millioner kroner
* Antall ansatte: 96
* Utleieflåten: 11.000 enheter

Sammen med forretningsutvikler Jone Ølberg, kan hun nå vise frem sju nye elektriske bomlifter av typen Manitou 200 ATJe.

- Vi ønsker å gjøre det vi kan for å bidra til å nå FNs klimamål for 2030. Nye investeringer skal være i elektriske maskiner og fossilfritt utstyr, der det er mulig og forsvarlig å fremskaffe slike. Alle våre firmabiler skal være elektriske innen 2025. Trekkbiler og lastebiler skal være fossilfrie innen 2030. Også vår bygningsmasse skal utformes for å ivareta en effektiv produksjon på en miljøvennlig og bærekraftig måte, sier Aasland i en melding fra selskapet.

Tilbake i 2017 investerte Naboen i verdens tre førstehelelektriske 38 meters bomlifter. De vil med høstens store investering hos Manitou gjøre miljøsaken som en av selskapets store satsinger.

- Vi skal bli Norges beste nabo. Det er vår visjon i absolutt alt vi gjør. Den håper vi skal drive oss inn i en fossilfri og samfunnsmessig lønnsom framtid, sier Aasland og Ølberg.

- Innovasjon er en av Manitous kjerneverdier. Flaggskipet i vår innovasjon er Oxygen-merket, maskiner med lavt eller null utslipp. Investeringen fra vår gode samarbeidspartner Naboen, viser at vi beveger oss i riktig retning. Vi er veldig takknemlige for samarbeidet med drømmeteamet i Naboen - for tilliten og entusiasmen vi deler for å gjøre vår felles virksomhet mer bærekraftig og miljøvennlig, sier Alain Becque, VP Global Fleet Sales i Manitou i meldingen.