<p>Fortsatt er det en stund til tulipanene blomstrer i hagen. I mellomtiden kan tulipanelskere glede seg over at sesongen er igang rundt omkring i gartneriene.  Arkivfoto: Svanhild Blakstad</p>Tulipaner gjør seg i overdådige vaser. Tyvstart våren med et vell av tulipaner. Foto: Svanhild BlakstadTulipaner gjør seg i overdådige vaser. Foto: Svanhild BlakstadTulipaner kan brukes til så mangt, for eksempel som dekor i en champagnekjøler. (Foto: Svanhild Blakstad)Finn Schjøll er en ihuga tulipanentusiast. Foto: Svanhild BlakstadTulipanens dag 2018. Foto: Svanhild BlakstadTulipanens dag 2018. Foto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadEn tulipan i en enkel vase kan være lekkert på bordet. Foto: Svanhild BlakstadTulipaner er den snittblomsten det produseres mest av her i landet. Her fra tulipanproduksjon i Lier. Foto: PlantmaniaTulipaner er den snittblomsten det produseres mest av her i landet. Her fra tulipanproduksjon i Lier. Foto: PlantmaniaFoto: PlantmaniaFoto: Svanhild BlakstadFoto: PlantmaniaTulipaner tåler både litt kulde og noen dager uten vann. Foto: PlantmaniaFoto: PlantmaniaFoto: PlantmaniaFoto: PlantmaniaTyvstart våren med tulipaner! Foto: PlantmaniaTyvstart våren med tulipaner! Foto: PlantmaniaTyvstart våren med tulipaner! Foto: PlantmaniaFoto: PlantmaniaTulipanens dag markeres 19. januar. Foto: PlantmaniaFoto: Svanhild Blakstad

Nå kan du tyvstarte våren med tulipaner

Tulipaner er fremdeles på mote, selv 400 år etter at de kom til Norge.

 Tulipanen er så populær at den har fått sin egen dag. I år er det dagen i dag, fredag 17. januar, som er viet den fargerike og flotte løkblomsten.

Midt i vintermåneden januar er dermed den norske tulipansesongen i gang for fullt.

De fleste av tulipanene som selges i Norge er produsert av norske gartnere. På den måten er det en meget kort vei fra gartneren til blomsterforretningen og hjem til deg. På den måten sikres kvaliteten, og du som forbruker kan få lengre glede av tulipanene du kjøper.

Slik lykkes du med tulipaner:

- Bruk en ren vase, og snitt tulipanene rett over slik at de lettere suger opp vann.

- La innpakningen være på og la tulipanene stå kjølig i et par timer. Deretter kan du fjerne innpakningen og sette vasen der du vil.

- Tulipaner er tørste blomster - husk derfor å etterfylle vann.

- Husk også at tulipanene ikke trives i nærheten av frukt. Tulipanenes modningsprosess fremskyndes av etylengassen som frukten avgir. Dette forringer holdbarheten.

- Til slutt: Sett tulipanene kjølig om natten - da varer de lenger.