Rammeavtalen med Statnett innebærer blant annet bygging av nye transformatorstasjoner, som denne i Bjerkreim. Illustrasjonsfoto: Multiconsult

Multiconsult og Sweco sikret seg rammeavtaler med Statnett

Statnett har tildelt Multiconsult og Sweco store rammeavtaler om prosjektering av transformatorstasjoner.

Multiconsult og Sweco har vunnet «Rammeavtale for eksterne prosjekteringsoppdrag Stasjon». Avtalen omfatter oppgradering og utvidelse av eksisterende transformatorstasjoner samt bygging av nye stasjoner over hele landet.

For Multiconsult omfatter tjenestene i avtalen en estimert årlig verdi på totalt 100-150 millioner kroner.

- Avtalen har to års varighet, med mulighet for forlengelse i ytterligere fire år, skriver Multiconsult i en pressemelding.

- Tildelingen er en solid bekreftelse på at vi er helt i toppsjiktet i Norge på kompetanse og erfaring innen tverrfaglig prosjektering av transformatorstasjoner, og er et resultat av vårt langsiktig og målrettede arbeid, sier Hilde Gillebo, konserndirektør for enhet Energi i Multiconsult i meldingen.

Inn under rammeavtalen står utvikling sentralt, hvilket innebærer at utvikling av verktøy, løsninger, ny teknologi og samarbeidsformer vil være viktige leveranser for Multiconsults organisasjon de neste to til seks årene. -Sammen med Statnett skal vi sikre kontinuerlig forbedring og bidra til utvikling for både dem og bransjen. Statnett har store forventninger til oss, og vi har selv svært høye ambisjoner om løpende utvikling og erfaringsutveksling på tvers av selskapet i løpet av avtaleperioden. For oss er det viktig å sette kunden i sentrum og derfor vil vi også inkludere Statnett i vår kompetanseutviklingsreise, sier Gillebo videre.

LINK arkitektur, Jøsok Prosjekt og Future Technology er med som underleverandører i avtalen.