Morten Bjerke på plass

Morten Bjerke er nå på plass som ny sjef for Mestergruppen.

Etter nærmere 14 år som leder i Mestergruppen har som tidligere meldt på bygg.no Johnny R. Kristiansen valgt å tiltre sin avtale fra 2005 om å gå før oppnådd pensjonsalder. Han vil fortsatt være tilknyttet bedriften som konsulent, men har også anledning til å ta andre oppdrag

Under Johnny R. Kristiansen sin ledelse har Mestergruppen utviklet seg fra en innkjøpsorientert og medlemseid aktør innenfor byggevarehandelen til et milliardkonsern som i dag utfører alle funksjoner i verdikjeden, fra tomteutvikling og huskonsepter til byggevarehandel og kjededrift. Mestergruppen omsatte siste regnskapsår for 2.3 milliarder kroner med et resultat på 62,6 millioner før skatt.

Morten Bjerke kommer fra stillingen som adm. direktør i Luna Norge AS. Luna Norge er et datterselskap av B&B Tools AB, og Bjerke har ved siden av å lede Luna Norge vært aktiv i konsolideringen av industrivarebransjen, en konsolidering som har ført til at Tools  Norge AS i dag eier et betydelig antall Tools-forhandlere i tillegg til medlemmene av Toolskjeden som i dag totalt teller 60 aktører. B&B Tools AB er gjennom sine norske datterselskaper markedsleder innenfor salg av produkter til industriens vedlikeholdsbehov.

Morten Bjerke har fra tidligere erfaring fra L A Lund AS/Optimera og har hatt flere verv innenfor bransjens organisasjoner.

Mestergruppen har en solid posisjon og plattform i dagens byggevarehandel. Konsernet eier og driver byggevarekjeden Byggeriet og huskjedene Mesterhus og Systemhus.