Administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen, melder om en moderat utvikling i utleieboligprisene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Moderat utvikling i utleieboligprisene i andre kvartal

Utleieboligprisene steg med 0,8 prosent i de store byene i andre kvartal 2020. Det siste året har leieprisene steget med 1,5 prosent.

- Storbyindeksen viser at leieprisene fortatt utvikler seg i moderat, til tross for spådommer økt press på utleiemarkedet i kjølvannet av korona. I andre kvartal steg leieprisene sterkt i Bergen og moderat i Oslo, mens de sank i Trondheim og Stavanger/Sandnes, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen i en pressemelding.

Eiendom Norge peker på at det var sterkest leieprisutvikling i andre kvartal i Bergen med en oppgang på 4 prosent etterfulgt av Oslo med en oppgang på 1,1 prosent. Svakest utvikling hadde Stavanger/Sandnes med en nedgang på 4,3 prosent, etterfulgt av Trondheim med en nedgang på 0,4 prosent.

Sterkest vekst i leieprisene det siste året har Oslo med en oppgang på 2 prosent. I Stavanger/Sandnes har utleieprisene det siste året steget med 1,1 prosent, mens de har sunket 1,2 prosent i Bergen og 0,4 prosent i Trondheim sist år.

- Utviklingen i leiemarkedet er ifølge storbyindeksen svært stabil og historisk på nivå med lønns- og prisveksten. Ved utgangen av andre kvartal har alle byene med unntak av Oslo en moderat eller svak leieprisutvikling, sier Lauridsen.

Antall boliger til leie på FINN.no i de store byene ved utgangen av andre kvartal er 3.392. Av disse er 1.821 i Oslo, 588 i Bergen, 509 i Trondheim og 474 i Stavanger/Sandnes.

- Det er en liten økning i antall boliger for leie sammenlignet med utgangen av første kvartal, men utbudet av boliger for leie holder seg stabilt i alle de store byene, sier Lauridsen.

- Vi venter imidlertid at utbudet av boliger til leie vil stige sterkt inn i tredje kvartal, da det i august er studiestart på landets studiesteder og mange studenter nå skal finne seg et sted å bo, avslutter Lauridsen.