Minst 28 døde etter brukollaps i Kina

28 mennesker er hittil funnet døde og 37 bygningsarbeidere er savnet etter at ei bru under bygging falt sammen sør i Kina, opplyser statlige medier.

 

Det er ventet at tallet på døde vil øke etter hvert som redningsmannskapene får gravd seg gjennom restene av den sammenraste betongbrua. 64 mennesker er funnet i live, 22 av dem er skadd.

Den 320 meter lange brua over Jintaoelva raste sammen mandag kveld. Årsaken til kollapsen er ennå ikke klar, ifølge nyhetsbyrået Xinhua. Blant de omkomne er både bygningsarbeidere og forbipasserende på en svært trafikkert vei under brua.

Brua ble bygd i Fenghuang, et populært turistområde i Hunan-provinsen sørøst i Kina. Brua hadde fire store, dekorative steinbuer og var designet for selv å bli en turistattraksjon, der den ruvet i et svært naturskjønt område. Mandag ble den redusert til en enorm haug med stein og betong.

Statlige kinesiske medier rapporterte nylig at over 6.000 bruer rundt om i landet er ødelagt eller står i fare for å rase sammen. Mange bruer er blitt bygd for fort og er dårlig konstruert, fastslår en offentlig rapport om veisikkerhet.