Einar Øvstebø viser den hvite senderen som sender signalene via satellitt på et TerexFinlay sikteverk.

Mineralteknikk vil digitalisere anleggsbransjen

– I disse tider hvor det digitale blir mer fremtredende har Mineralteknikkk og Terex Finlay rettet seg mot den digitaliserte fremtiden. Gjennom T-Link på alle maskiner får en stålkontroll på maskinene som en har i bruk.

Det sier Einar Øvstebø hos Mineralteknikk AS på Ålgård i en pressemelding.

– Gjennom T-Link har en mye mer kontroll på maskinene. En kan se hvilke klokkeslett maskinen gikk, når gikk den på tomgang, når var den var i drift. Drivstofforbruket kalkuleres og måles opp mot de lokale prisene. Lokasjonen på maskinen er veldig nøyaktig og en kan sette opp et område maskinen har lov å drives innenfor. Ukentlige rapporter blir også sendt direkte til mail for å samle opp oversikten av maskinen enda bedre, legger han til. 

Mineralteknikk har dette telematiske systemet inkludert i tre år for hver maskin. 

– Vi ser hvor enkelt alt blir, oversikt og ikke minst kontroll. Det kommer til å bli mer og mer viktig for kundene våre å holde kontroll på maskinene, samt også for oss. Det blir enklere for oss å hjelpe og støtte opp kundene vår, noe som er viktig, sier en optimistisk Øvstebø

Mineralteknikk tok i April i år på seg ansvaret for salg, deler og service av irske Terex Finlay i Norge. Terex Finlay har levert maskiner over hele verden i 60 år, og har i dag over 9.000 maskiner gående.