Michelin RoadBib. Illustrasjon: Michelin

Michelin stiller ut nye dekk på Agromek

I samarbeid med Euromaster viser Michelin frem sine siste landbruksdekk på årets Agromek-messe i Herning i Danmark.

Det skriver Michelin i en pressemelding tirsdag.

Fire dekk er belønnet med Agromeks stjerner, og dekket Michelin EvoBib er nominert til innovasjonsprisen i Agromek Awards, heter det i meldingen.

Fra 27. til 30. november vil, ifølge pressemeldingen, flere tusen besøke det som er Nord-Europas største landbruksmesse, Agromek. Michelin er til stede på messen sammen med Euromaster, som vier en del av sin stand til Michelins dekksortiment.

Alle de fire Michelin-dekkene som har blitt utmerket med Agromeks stjerner, er da på plass:

  • Michelin EvoBibs «2-i-1»-teknologi (3 Agromek-stjerner) ble vist frem på Borgeby Feltdager tidligere i år. Dekket kan endre form og profil ut ifra hvilket dekktrykk man velger å benytte seg av. Med lavt trykk får dekket en større kontaktflate, og minimerer dermed presset på jorden. Med et høyere lufttrykk byr dekket på bedre komfort, lavere drivstofforbruk og økt sikkerhet på veien.
  • Michelin X-Tweel (2 Agromek-stjerner) er et nytt luftløst radialdekk som er utviklet for kompaktlastere og arbeid på ulike typer underlag. Dekket oppfører seg som et vanlig luftfylt dekk, men uten risikoen for punktering eller andre ytre påvirkninger som kan føre til dyrebar stilleståing.
  • Michelin AxiBib 2 (1 Agromek-stjerne) er utviklet for medium til veldig kraftige traktorer, og byr på den høyeste lastekapasiteten i sin klasse. Dekket har 19 prosent større kontaktflate med bakken, noe som gjør at traktoren kan utnytte mer av drivkraften. Samtidig kan man kjøre på et dekktrykk ned til 0,6 bar og minimere jordpakking.
  • Michelin RoadBib (1 Agromek-stjerne) er en nyhet i segmentet for 200-pluss HK traktorer som ferdens mye på vanlig vei. Dekket er spesielt utviklet for underlag som sliter mye på dekkene, men fungerer også bra for kjøring på åkeren.