Lunnertunnelen på E16 i Viken oppgraderes. Foto: Google

Mesta Elektro oppgraderer Lunnertunnelen

Lunnertunnelen på E16 i Lunner kommune i Viken stenges i tre måneder for vedlikehold. Mesta Elektro gjennomfører jobben.

Det skriver avisen Hadeland torsdag.

Statens vegvesen opplyser torsdag ettermiddag at det er Mesta Elektro som er tildelt jobben med å rive og fjerne gammelt el-utstyr, samt installere nytt i den 3,8 kilometer lange Lunnertunnelen i Viken. Tunnelen vil da stenges i tre måneder.

– Mesta har allerede begynt å planlegge jobben, og ønsker å starte så fort som mulig. Denne uken starter vi samhandlingsprosessen, og så regner vi med at Mesta kan gå i gang i tunnelen i begynnelsen av november, sier prosjektleder Lars Magnar Allergodt i Statens vegvesen.

Allergodt beskriver oppgraderingen som kritisk.

– Vi var på befaring i starten av 2020 og fikk kartlagt hva som måtte gjøres. Da fant vi ut at jobben er så stor og så kritisk at vi var nødt til å legge det ut på anbud. En anbudsprosess tar lang tid, og det er derfor vi ikke før nå er klare til å sette i gang. Håpet er at vi blir ferdig innen 2020 er over, sier Allergodt til Hadeland.

Det var i alt fem selskaper som leverte inn anbud på jobben. Av disse var Mesta lavest med et bud på 19.987.233,13 kroner.