Foto: Mellbye Arkitekter InteriørFoto: Mellbye Arkitekter InteriørFoto: Mellbye Arkitekter InteriørFoto: Mellbye Arkitekter Interiør

Mellbye Arkitekter Interiør vant arkitekturpris i Kenya

Norske Mellbye Arkitekter Interiør vant Architectural Association of Kenyas «Award of Excellence in Architecture 2017» i kategorien for beste utdanningsinstitusjon.

Mellbye Arkitektur Interiør AS forteller i en epost til Byggeindustrien denne uken at de i en årrekke har arbeidet med pro bono prosjekter i Kenyas Mara region. Gjennom tre år – blant annet i samarbeid med en kenyansk hovedfagstudent, Florence Nyole – har det norske arkitektkontoret arbeidet frem Mara Girls Leadership School.

Jenteskolen er designet for å kombinere vestlig kostskoler med tradisjonelt maasai-liv, og hele skoleområdet er blant annet utformet i en tradisjonell oval form med murer som skal kopiere maasaienes booma, sterke farger og et innendørs ildsted i matsalen.

Prisen som Mellbye Arkitekter og skolen nå har fått, er én av ti priser som deles ut av Architectural Association of Kenya i deres «Award of Excellence in Architecture».

– Det er med stor glede vi nå har mottatt denne anerkjennelsen for vårt arbeid. Det ligger også i prisen og prosjektet et eksempel på hvordan private bistandsinitiativ kan lykkes gjennom kulturell dialog og tett oppfølging, skriver Mellbye Arkitekter-partner Ajas Mellbye i en epost til Byggeindustrien.