Måtte rive bygning etter brann

Brannvesenet måtte rive deler av Hattremgården i Levanger for å slukke brannen som brøt ut natt til torsdag.

– Slukningsarbeidet var vanskelig fordi det var mange hulrom i huset. Vi måtte rive huset for å få slukket brannen skikkelig og brukte lang tid på å få revet en 10 meter høy branngavl, sier leder for beredskapsavdelingen i Levanger brannvesen Øystein Haugan til NTB.

Han forteller at brannen var helt slukket klokken 13.30 torsdag. Ingen personer ble skadd i brannen. Brannen i en fotoforretning ble oppdaget like før klokken fire av tilfeldig forbipasserende, som umiddelbart varslet brannvesenet. Politiet fikk melding om brannen klokken 3.50.

– Bygget er et forretningsbygg som huser et fotografpar. Innehaverne av forretningen bor like ved, og vi fikk raskt vekket og varslet dem. Vi fikk også varslet og evakuert beboere i andre hus i nærheten, sier operasjonsleder Sivert Rannem i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Ifølge adressa.no har uerstattelige verdier gått tapt i brannen. Bygningen som brant, den såkalte Hattrem-gården, er en trebygning fra forrige århundreskifte. Brannårsaken er foreløpig ikke kjent.