Foto: ReinertsenFra venstre: Styremedlem Cecilie Fredriksen, styreleder Ole Eirik Lerøy og fiskeriminister Elisabeth Aspaker. Foto: Rune Røstad, Punch ReklameFoto: Reinertsen

Marine Harvest åpnet fôrfabrikk i Bjugn

Onsdag åpnet Marine Harvest sin nye fôrfabrikk på Valsneset i Bjugn. Reinertsen har vært med å bygge fabrikken som er et sjumilssteg inn i fremtiden for oppdrettsnæringen.

- Marine Harvest er en pioner innen produktutvikling og imøtekommer stadig mer miljøbevisste forbrukere. Dagens åpning av fôrfabrikken til Marine Harvest viser med all tydelighet hvor viktig næringen er for kyst-Norge, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Nærmere 100 gjester var til stede under åpningen. I tillegg til ansatte og styret i Marine Harvest, var blant annet aksjonærer, politikere, leverandører, entreprenører og et stort pressekorps med på åpningen.

- Marine Harvest er stolte over å åpne en helt unik fabrikk i dag. Ikke bare bidrar den til at vi nå har kontroll fra fôr til tallerken, den er også bygget med tanke på å redusere fotavtrykket til næringen ytterligere gjennom utstrakt bruk av ny fornybar energi, sier konsernsjef i Marine Harvest, Alf-Helge Aarskog.

Lokal entreprenør

Reinertsen har vært totalentreprenør for civil-arbeidene herunder prosessbygget med grunnflate på ca. 12 000 m2, samt fundamenter for tankanlegget, produksjonsbygninger og vei, vann og avløp.

- Vi leverte dette anlegget fra oss med stolthet. Det er få industrianlegg av slike dimensjoner som bygges her til lands så dette har vært en fjær i hatten for både ingeniører og fagarbeidere. Vi har hatt et meget godt samarbeid med Marine Harvest, og det er flott å jobbe med en helproff aktør som deler våre verdier på miljø og bærekraft, sier Kristian Reinertsen.

At man har valgt Trøndelag for denne satsingen er jo et stort pluss, legger han til.

Laksen får renere mat

Marine Harvest har valgt å rense fôret som produseres på den nye fabrikken . Ikke fordi de må, men fordi de kan.

- Resultatet er at Marine Harvest-laksen blir enda sunnere, samt at vi for godt fjerner miljøgifter fra økosystemet. Forbrukerne skal vite at Marine Harvest leverer den ypperste kvalitetslaksen markedet har å by på, og at vi alltid vil lete etter nye måter å levere et enda bedre produkt, sier Aarskog.

Fredriksen døpte båt

En av selskapets nye fôrbåter, With Harvest, ble også døpt under arrangementet på Valsneset. Styremedlem Cecilie Fredriksen fikk æren av å være gudmor.

Plasseringen på Valsneset er svært gunstig da man vil legge opp til å frakte fôret ut til anleggene med båter. Her er det også svært god plass til å både en stor fabrikk og skikkelig kaianlegg.

To miljøvennlige skip som går på naturgass vil gå i 55 timers rundturer fra fabrikken til anleggene.
Les mer om prosjektet her