Marianne Røed. Foto: CF-Wesenberg@kolonihaven.no

Marianne Røed blir advokatfullmektig i Ræder

Juridisk rådgiver i Vestby kommune Marianne Røed går over til Advokatfirma Ræder 28. november. Hun skal arbeide med eiendomsutvikling, forvaltningsrett og samfunnskontakt. 

Marianne Røed (34) skal bidra til å bygge opp selskapets avdeling for eiendomsutvikling, forvaltningsrett og samfunnskontakt, som ledes av tidligere byråd og statssekretær Jøran Kallmyr.

Røed har tidligere vært varaordfører i Ås kommune, og er nå gruppeleder for Senterpartiet i Ås kommunestyre. Hun startet sin juridiske karriere som advokatfullmektig i Leieboerforeningen. 

– Med sin juridiske bakgrunn og politiske erfaring passer hun godt inn i Ræders satsingen i skjæringspunktet mellom jus og politikk. Vi opplever en stadig større etterspørsel etter erfarne rådgivere i dette skjæringspunktet. Vi har mange kunder som driver med eiendomsutvikling. På dette feltet er det spesielt viktig med både juridisk og politisk forståelse. Folloområdet er dessuten et viktig vekstområde. Derfor er jeg veldig glad for å kunne forsterke laget med Marianne Røed, sier Kallmyr.

Røed er utdannet ved Universitet i Oslo.

– Jeg ser frem til å bistå Advokatfirma Ræders kunder. Inntil nå har jeg sett sakene fra det offentlige side. Jeg ser et stort behov for å øke forståelsen for hvordan saksarbeidet foregår i kommuner, og mener jeg kan være en god veileder og rådgiver for både selskaper og enkeltpersoner som driver med eiendomsutvikling, sier hun.