Mapei i Nord-Odal har ett av 28 forskningssentre fordelt på 18 land som bidrar med nye produkter til Mapei-porteføljen. – Vi intensiverer nå søket etter nyutdannede kandidater som ønsker en spennende og utfordrende jobb, sier HR-sjef Frode Ek Skarnes i Mapei.

Mapei satser på nyutdannede med trainee-ordning

Mapei starter en egen trainee-ordning for nyutdannede ingeniører innen bygg, kjemi, materialteknologi og maskin.

Den retter seg først og fremst mot kandidater med tilhørighet i Kongsvingerregionen, Nes eller Øvre Romerike, ifølge en pressemelding.

– Vi er opptatt av å utvikle flinke fagfolk som kan tenke seg å bli en del av vårt internasjonale fagmiljø. Som et ledd i vår rekrutteringsstrategi har vi derfor utlyst to traineestillinger i teknisk avdeling for byggprodukter. Planen er å lyse ut ytterligere to traineestillingerer i løpet av senvinteren 2019, med oppstart i august samme år, forteller Frode Ek Skarnes, HR-sjef for de nordiske og baltiske landene i Mapeikonsernet.

De har 28 forskningssentre fordelt på 18 land, og Mapei i Nord-Odal har ett av disse. Det bidrar til stadighet med nye produkter til Mapei-porteføljen. Fabrikken har vokst jevnt og trutt de siste ti årene og er i ferd med å sluttføre en storstilt utbygging til 170 millioner kroner. Veksten øker behovet for flinke fagfolk.

– For oss er det viktig å hele tiden utvikle medarbeiderne våre, og vi intensiverer nå søket etter nyutdannede kandidater som ønsker en spennende og utfordrende jobb. Som trainee hos oss vil du raskt få ansvar, bli en integrert del av organisasjonen og bidra til utviklingen av bedriften. Vi jobber dessuten tett med forsknings- og utviklingsavdelingen i Italia, sier Ek Skarnes.

Stillingene er beregnet på kandidater som har minimum en fullført bachelorgrad innen bygg, kjemi eller materialteknologi. Senere i 2019 vil Mapei søke etter maskiningeniører i tillegg.

– Mapei har et stort og godt fagmiljø i Nord-Odal, og nå ønsker vi å bli flere. Vi håper mange søker før fristen 15. januar, og at studenter som er ferdig utdannet våren 2019 også viser interesse for framtidige utlysninger, understreker Ek Skarnes.