Grisefjøset på gården Forr i Sør-Fron eksploderte mandag. Foto: Kristin Veskje / NTB scanpix

Mann funnet omkommet i fjøsruin

En mann er funnet omkommet i ruinene av grisefjøset som eksploderte på Frya i Sør-Fron i Oppland mandag.

– Mannen ble funnet rundt klokken 15.45, bekrefter operasjonsleder Atle B. von Obstfelder i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med navn eller identitet på den omkomne, men opplyser at den døde er personen som var savnet etter eksplosjonen og at pårørende er varslet. Det var lenge uklart om den savnede var i fjøset på gården Sygard Forr da det eksploderte ved 10.30-tiden.

Det skal ha vært mellom 400 og 500 griser i fjøset da det eksploderte. En vegg i fjøset ble blåst ut i eksplosjonen, og fjøset har kollapset. Alle nødetater samt ambulansehelikopter ble sendt til stedet. Viltnemnda er på stedet for å avlive griser inne i det sammenraste fjøset.

Ifølge Gudbrandsdølen Dagningen var den omkomne ansatt på gården. Innsatsleder Kai Førlandsås forteller til avisa at politiet så langt ikke vet årsaken til ulykken, men at det er nærliggende å tro at eksplosjonen er knyttet til gjødselkjelleren.

Gården Sygard Forr er blant de største griseprodusentene i distriktet, og ifølge Gudbrandsdølen Dagningen ble fjøset bygget på begynnelsen av 2000-tallet.