Mann døde etter eksplosjon på fabrikk

Mannen (18) som ble kritisk skadd i eksplosjonen ved nikkelverket Xstrata i Kristiansand tirsdag, døde av skadene, opplyser Ullevål sykehus.

 

Mannen (18) som ble kritisk skadd i eksplosjonen ved nikkelverket Xstrata i Kristiansand tirsdag, døde av skadene, opplyser Ullevål sykehus.

– Dette er absolutt det tyngste vi kan oppleve, sa administrerende direktør Øivind Stenstad på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Xstrata-sjefen var tydelig preget da han møtte pressen, skriver fvn.no. Alle de ansatte i bedriften får nå tilbud om å snakke med helsepersonell dersom de har behov for det.

Vet ikke årsaken

18-åringen som omkom jobbet som elektriker i Kristiansand og var på oppdrag ved Xstrata for å utføre et arbeid på et elektrisk anlegg. Verken politiet eller bedriften kan foreløpig si nøyaktig hva som var årsaken til eksplosjonen.

– Vi mener eksplosjonen har skjedd ved oksygentilførselen til rasteanlegget, men kan ikke med sikkerhet si hva som utløste eksplosjonen, sa Stenstad. Bedriften har nå tilkalt ekstern ekspertise på eksplosjonsteori.

Trykkbølge

Eksplosjonen var så kraftig at det måtte sjekkes om selve bygningskonstruksjonen ble skadet.

– Trykkbølgen eller gjenstander som er kastet gjennom luften, er trolig årsaken til personskadene, sier Stenstad.

– Våre tanker går først og fremst til dem som er rammet, og vi er i sjokk. I tillegg til den omkomne 18-åringen, ble to personer lettere skadd i eksplosjonen.