Mange ulykker på glatte veier i Agder

Glatte veier førte til en rekke trafikkulykker i Agder fredag ettermiddag og kveld.

 

Bil tatt av ras i Sogn mann lettere skadd

En mann i 40-åra slapp unna med lettere skader etter at bilen han satt i ble tatt av et ras mellom Arnafjord og Vik i Sogn og Fjordane fredag ettermiddag.

Politiet fikk klokken 13.22 melding om at en bil var truffet av isnedfall ved Eitreneset på fylkesvei 92. Personbilen ble truffet av stein-, is- og snømasser, skriver Sogn Avis.

Passasjeren i bilen ble først sendt til legekontoret i Vik og derfra videre til Førde sentralsjukehus, før han ble brakt med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus i Bergen. Sykehuset opplyste til NTB fredag kveld at mannen er lettere skadd og at han ligger til observasjon. (©NTB)

Kritisk skadd i kollisjon i Masfjorden

En mann ble kritisk skadd i en kollisjon i Masfjorden kommune i Hordaland fredag formiddag.

Mannen kjørte en personbil som kolliderte med en semitrailer på E39. Han ble brakt med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus etter ulykken. Sykehuset opplyste fredag kveld at mannens tilstand fortsatt var kritisk.

De to kjøretøyene, som kom i hver sin retning, kolliderte på Hopsbrua, like utenfor Jernfjelltunnelen som går mellom Kringla og Haugsvær.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 10.21, og sendte ut politi og ambulanse fra både Bergen og Knarvik.

Den første ulykken skjedde ved Laudal i Marnardal på fylkesvei 455, der en brøytebil kom over i motgående kjørefelt og kolliderte med en personbil. Tre personer ble skadd i ulykken. En av de skadde ble sendt til sykehus med luftambulanse, mens de to andre ble sendt med ambulanse. Skadeomfanget er ikke kjent, men det skal ikke være snakk om livstruende skader, opplyser operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt til NTB. Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.02.

Den neste ulykken ble meldt inn klokken 16.24. Da ble en tømmerbil stående på tvers på riksvei 42 i nærheten av Kvåle. Ingen ble skadd i hendelsen, men trafikken stanset opp. Det måtte to hjullastere til for å dra bilen på rett kurs igjen.

Kort tid etter, klokken 16.33, gikk en personbil rundt og havnet på taket mellom Lauvland og Bygland, også dette på riksvei 42.

En tredje ulykke på riksvei 42 ble meldt inn klokken 17.55. To personbiler frontkolliderte på Haddelandsheia ved Eiken. Tre personer ble skadd i ulykken, men skadene skal ikke være alvorlige, ifølge politiet.

– Det er svært glatt i området, sier Austenaa.