Mange spektakulære opplevelser kan vente ansatte i byggenæringen

En jobb innen bygg og anlegg kan være både utfordrende og krevende, men kan også gi uendelig mye tilbake. Ikke minst om du befinner deg 600 meter oppe i fjellsiden i Romsdalen.

I Norge kan man oppleve mange spektakulære naturopplevelser. Naturen kan en rekke steder stille opp med en scene få andre kan matche. I hverdagen er det nok mange av oss som tar dette for gitt, og er mer opptatt av oppgavene som ligger foran oss og ikke hvor disse oppgavene, både innen jobb og det private, finner sted. Likevel er det stadig flere som opplever stor glede av å ta en mer aktiv del i naturen og hva den kan tilby. Vi ser at interessen fra utlandet, utenom koronatiden som nå henger over oss, også er økende. Det er ikke mange steder man har tilgang til denne typen naturopplevelser såpass lett tilgjengelig. Mange setter også pris på de «rene» naturopplevelsen landet vårt kan tilby. En som de siste ukene har fått mye oppmerksomhet for sine opplevelser i noe av det mest spennende den norske naturen kan tilby, er Tom Cruise og hans store mannskap under innspillingen av Mission Impossible 7 i Hellesylt. De færreste av oss utfordrer naturen med denne typen aktiviteter som vi ser her, men det finnes mange alternativer.

Det er også faktisk mange i byggenæringen som får et meget tett forhold til naturen rundt seg i sine daglige jobber. De aller fleste utførende inne bygg og anlegg kommer på en eller annen måte i tett kontakt med moder jord – noen mer enn andre. De som sannsynligvis har landets beste utsikt fra brakken er arbeiderne i fjellsiden på fjellet Nesaksla over Åndalsnes, som har lokalisert seg med byggeplass og innkvartering hengende 600 meter oppe i fjellsida. Utsikten herfra kan knapt beskrives, men vi har forsøkt å gi et innblikk i deres arbeidshverdag i Byggeindustrien og her på bygg.no. Her er arbeidslaget på fem personer samlet over lengre perioder for å bygge Romsdalsgondolen. Her både jobber de og bor de tett sammen. Det er nok ikke noe krav å være friluftsmenneske og være glad i store høyder og spektakulære omgivelser for å være en del av dette teamet, men det hjelper nok veldig på. Dette er nok ikke for alle, men for de som liker denne typen opplevelser må dette være drømmejobben – og mange er nok misunnelige på hva de ser nå de trekker gardinene til side hver morgen – i hvert fall i godvær.

Det finne flere som også kan skryte av flotte lokasjoner i sitt daglige virke rundt på landets byggeplasser. Mange bygger både infrastruktur og ulike bygninger i både ugjestmilde, men også eksotiske, omgivelser – uansett årstid. I langt større grad en tidligere kan nok dette også fungere som et trekkplaster på mange eventyrlystne som ønsker å kombinere en spennende jobb med en spektakulær arbeidslokasjon eller nærhet til dette. Hvilke andre steder kan man kombinere og jobbe med denne typen opplevelser? Vi har sett flere eksempler på eventyrlystne som har valgt en vei inn til bygg og anlegg allerede – og vi er helt sikre på at de vil bli flere. Dette bør næringen bli langt flinkere til å reklamere for selv også. Å bruke naturopplevelser som trekkplaster er noe en rekke kommuner nå aktivt spiller på. Flere vestlandskommuner har også lyktes med slike satsinger, og her må byggenæringens virksomheter henge på. Det er mange veldig dyktige mennesker som vil gi nesten hva som helst for å kunne være en aktiv del av naturen i jobbsammenheng. Naturopplevelser vi fremover bli stadig viktigere for langt flere – og her må man utnytte mulighetene.