Malthus bygger på Shetland

Malthus vinner nok en internasjonal kontrakt om bygging og utleie av anleggsleir til 850 personer på Shetland.

Malthus har blitt tildelt kontrakt for levering av en anleggsleir til den internasjonale entreprenøren innen olje- og gassindustrien; Petrofac (hovedkontor i Dubai – notert på London børsen).

Prosjektet vil bli utført på Shetlandsøyene i Storbritannia, og er en del av Total Laggan Tormore utviklingsprosjekt.

Omfanget av arbeidet er en totalentreprise (prosjektering, innkjøp, bygging og oppstart) for levering og utleie av en nøkkelferdig anleggsleir som skal ivareta 850 personer med alle fasiliteter som kjøkken, spiserom, treningsrom, butikker osv. (ca. 13.000 m2) I tillegg skal det leveres ca. 4000 m² med kontorer og velferdsbygg inne på anleggsområdet.

Verdien av kontrakten er på ca. 280 mill. NOK og etableringen av bygningsmassen vil bli utført i perioden januar til oktober 2011 med en påfølgende leieperiode på ca. 3 år.

Leiren er av meget høy standard. Det er lagt vekt på energibesparende og funksjonelle løsninger, og leiren vil fremstå som moderne og fremtidsrettet, og kvalitetsmessig være blant det fremste som er bygget i verden.

Petrofac skal på vegne av Total utvikle og bygge gassprosessanlegget Laggan Tormore gjennom deres virksomhet Offshore Engineering & Operations (OE & E). Gass prosessanlegget skal daglig bearbeide ca. 15 mill m³.

Anlegget på Sullom Voe på Shetland vil lette transport av gass fra Total’s område Laggan og Tormore som er plassert 125 km nordvest av Shetlandsøyene og frem til Total’s St. Fergus gassterminal i Aberdeenshire.