Bardufoss videregående skole (Ill. Arkitema Architects)

Målselv får ny videregående skole

De unge i Målselv kommune kan nå se frem til en ny videregående skole. Skolen skal bygges etter bærekraftige prinsipper med moderne rom for undervisning og læring.

Arkitema Architects vant i 2014 tilbudskonkurransen for skoleprosjekteringen. I ettertid har prosjektet har utviklet seg i samspill mellom byggherre, brukere, ingeniører, entreprenør og arkitekt.

- Det har vært en fruktbar brukerprosess, og prosjektet Bardufoss Videregående skole er fremvist for offentligheten av Troms Fylkeskommune, heter det i en pressemelding.

Den 7.500 m² store skolen skal innvies i 2017, og har et budsjett på 311millioner kroner.
I samme landsdel prosjekterer Arkitema Architects utvidelsen av Senja Videregående Skole med 5000m² etter samme sampillsmodell som på Bardufoss vgs.
Generelt opplever Arkitema Architects fremgang i Norge. I mars inneværende år fusjonerte Arkitema Architects med norske Eliassen og Lambetz-Nilsen Arkitekter (ELN) og har således økt antall medarbeidere ved Oslokontoret til 31.
Oslokontorets for tiden største prosjekt omfatter ca. 40 000 m² ombygging og nybygging av nytt sykehus i Södertälje, og er et samarbeid med BSK Arkitekter i Sverige.