Per Fretheim (t.v.) og Lars Clementsen Pedersen åpner nytt kontor i Stavanger

MAD arkitekter satser på Stavanger

MAD arkitekter går mot strømmen og starter et kontor i Stavanger. Med på laget har de Per Fretheim fra PLANK arkitekter som trer inn i rollen som kontorleder.

MAD arkitekter etablerer seg med kontor i oljebyen og mannen som skal lede MAD Stavanger er Per Fretheim. Fretheim kjenner byen godt da han har jobbet for PLANK arkitekter i Stavanger siden 2013. I 2014 fikk han plass i styret i Stavanger Arkitektforening (SAF) og et år senere tok han over som styreleder. Fretheim er i tillegg juryformann for årets utdeling av Cityprisen i Rogaland.

- Det er utført mange fantastiske prosjekter i Stavanger og MAD arkitekter er både nysgjerrig og optimistisk på fremtiden til Stavanger. Det er 40 MAD-ansatte i Oslo og 10 i Bergen som kommer til å være tilgjengelig og behjelpelig for Stavanger-kontoret, og Per Fretheim er ikke bekymret for å føle seg alene i oljebyen, heter det i en melding fra selskapet.

- Det har stått stille en stund i Stavanger og det blir deilig med frisk pust i byen. I tillegg er det veldig bra å starte opp noe nytt når man har kompetanse fra Bergen og Oslo i ryggen. Jeg har sterk tro på dette, sier Fretheim.

Dette er ikke første gang MAD arkitekter har starter et nytt kontor i Norge. For tre år siden satset de på Bergen.

- Bergenserne trodde ikke sine egne ører da vi startet et kontor i byen deres, og tre år senere har vi ti ansatte og mange solide prosjekter som blant annet Media City Bergen, seier i arkitektkonkurransen om Bergen Havn og Fjellandsbyen i Myrkdalen, fortsetter Lars Clementsen Pedersen, daglig leder i MAD Bergen.

Nicolai Riise, konsernleder av MAD arkitekter, mener at etterspørselen etter arkitekter som kan byutvikling bare bli større og større.

- Gode byutviklingsprosjekter handler mye om å identifisere og skape merverdier for eier, bruker og samfunn. Klarer du det, går alt på skinner. Erfaringen fra Bergen viser at det er svær viktig å sitte tett på de lokale beslutningstakerne. Enhver by har sin egen dynamikk og vi gleder oss stort til å lære Stavanger å kjenne og å utforme neste generasjons forbilder, forklarer Riise.

Kontoret i Stavanger åpner i januar 2017, men er åpen for business allerede i dag.

- Vi har god dialog med flere tunge aktører i Stavanger-området og vi kommer til å jobbe videre med både dem og andre fremover, avslutter Nicolai Riise.